Dichtbij

De natuur is echt heel dicht bij, de camping ligt direct aan het duingebied en de toegang is op nog geen 100 meter afstand. Het strand ligt op 2 kilometer vanaf het zomerhuis en is bereikbaar via het duingebied, een mooie route en alleen toegankelijk op de fiets of lopend. Het voordeel is dat dit strand veel rustiger is dan het drukke Egmond aan Zee wat met de auto te bereiken is en op 4 kilometer  afstand ligt. Op het strand van Egmond binnen staat van Maart t/m Oktober een strandpaviljoen waar u kunt eten, drinken en heerlijk op het terras kunt genieten van de zonsondergang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor wandelaars loopt er buiten de wandelroutes van het duingebied nog een leuke en route langs de camping ‘Het Monnikenpadwww.egmondonline.nl dit is een erg leuke wandelroute. Tijdens de wandeling vertellen de informatie panelen u over de geschiedenis van het landschap en de drie Egmonden. Onderweg moet u af en toe over hekjes klimmen, trek dus goede schoenen aan. Maak geen haast, blijf hier en daar eens staan, laat de westenwind door uw haren waaien, snuif de zeelucht op en laat de oude tijden herleven.

De Adelbertusakker en het putje

De Adelbertusakker ligt direct naast de camping. Het is een mystieke plek waar al 13 eeuwen lang pelgrims komen. De pastoor van Egmond-Binnen zegt het zo mooi: “Hier zit kracht in de grond.” De monnik Adelbert was erg geliefd en is in 740 begraven op de Akker. Proef gerust het water uit het putje en misschien ervaart u de genezende werking. Deze bron is volgens de overlevering ontstaan toen de stoffelijke overblijfselen van Adelbert twee eeuwen na zijn dood werden overgebracht naar het klooster dat was gesticht in het naburige Hallem dat nu Egmond-Binnen heet. Mergelblokken geven de omtrek aan van een kerkje dat hier ooit stond. www.adelbertusakker.nl

De Abdij van Egmond binnen abdijvanegmond.nl is een grote abdij met een leuke abdijwinkel en veel activiteiten. Het Abdijbier “Sancti Adalberti” word ook in de abdijwinkel verkocht. www.sanctiadalber

Egmond binnen heeft ook een klooster “Het Liobaklooster” hier kunt u tevens activiteiten bezoeken www.liobaklooster.nl

De Egmonden en omgeving zijn ook bekend vanwege de vele bollenvelden, altijd weer   prachtig om te zien.

Eetgelegenheden zijn er al direct naast de camping, Bistro 922 heeft een goede kaart en een prettig terras en Gasterij Nieuw Westert is een restaurant waar je heerlijk kunt eten en heeft ook een erg prettig, ruim terras met veel speelmogelijkheden voor de kinderen. Het dorp wat op 1 kilometer afstand ligt heeft ook eetgelegenheden zoals Het wapen van Egmond-Binnen waar u heerlijk kunt eten en drinken, ook is er een snackbar en cafés.

Voor boodschappen hoeft u niet ver, in het dorp is een grote Deka supermarkt en een warme bakker. In Egmond aan de Hoef vind u een Albert Heijn, een slager, een viswinkel en een warme bakker. Voor meer winkels is Heiloo een goede keuze.