Strand, bos & duinen

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, en bossen.

Wandelroutes

​Er lopen bijna 40 gemarkeerde wandelroutes door het Noordhollands Duinreservaat. De ideale manier om kennis te maken met het veelzijdige duin- en bosgebied tussen Bergen aan Zee en Wijk aan Zee.  De kortste route is 2 kilometer, de langste 17, dus voor elk wat wils.​

Kruip in de huid van de boswachter. Als hulpboswachter leer je de kneepjes van het boswachtervak. Een doe- en belevingstocht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Na afloop krijg je het diploma ‘Hulpboswachter’.​ www.pwn.nl

Fietsen

Voor fietsers is dit gebied ook erg geschikt, er lopen verschillende fietspaden en er liggen verschillende dorpjes direct aan het duingebied.

Paardrijden

Het strand en duin zijn ook ideaal voor ruiters. Door het duin lopen veel ruiterpaden zodat je urenlang kunt rijden in de natuur. Het strand is ook toegankelijk voor paarden, let hierbij wel op de regels want zomers is dit aan tijden gebonden. Bij manege Groot www.manegegroot.nl/ kunt u paarden huren of met begeleiding ritten maken, tevens organiseren ze ritten met de huifkar.

Bij manege de Hoef http://manegedehoef.nl/ kunt u ook terecht voor begeleide ritten.

 

Schotse Hooglanders en wilde paarden

Het duin gebied word begraast door Schotse hooglanders en wilde paarden. Deze dieren zijn niet gevaarlijk maar zijn wel wild, voer deze dieren dus nooit en zorg er voor dat u deze dieren met rust laat dan zal u echt niets gebeuren.