Markten & braderien

Vooral gedurende de zomerperiode zijn er veel rommelmarkten, braderieën, thema markten en natuurlijk de gewone markten.

Weekmarkten in de omgeving;

Egmond aan Zee; Elke donderdagochtend van 9.00 tot 14.00 uur kunt u terecht op de gezellige weekmarkt. Op het Burgemeester Eymaplein worden onder meer verse bloemen, vis, kaas, groenten, fruit, olijven, broden, koeken en nootjes aangeboden.

Bergen; Wekelijkse markt in het centrum van Bergen (rondom de Ruïnekerk). Iedere zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur.

Heiloo; Elke Woensdag 10:00 – 16:00 uur is er een weekmarkt op het Looplein bij Winkelhof ’t Loo in Heiloo.

Alkmaar; Op de Gedempte Nieuwesloot staat elke zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur een weekmarkt. De markt is altijd druk bezocht en bestaat uit 75 kramen. Je kunt er groente en fruit, mode, mobiele telefoons, gereedschap, bloemen en planten kopen. Maar ook kun je lekkere buitenlandse producten kopen, zoals verse noten, loempia’s enzovoort.

Alkmaar, Kerkplein;  Iedere zaterdag is het van 8.00 uur tot 17.00 uur weer zover, de paar kraampjes staan weer opgesteld. De markt is erg klein, maar wel specialistisch. De markt op het Kerkplein is een biologische boerenmarkt.

Alkmaar waagplein; Natuurlijk mag de Kaasmarkt niet ontbreken De Alkmaarse Kaasmarkt is de grootste kaasmarkt van de wereld en er ligt iedere vrijdag van april t/m de eerste week september zo’n 30.000 kilo echte kaas. Uiteraard is dit een erg toeristische, rond de markt staan leuke kraampjes.

Castricum; De wekelijkse markt in Castricum is op de vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur in de Dorpsstraat midden in het centrum.

Alkmaar; Gaaf Groen Pop Up Center, Meerweg 11. Dit is een overdekte markt in een oude kas,  Gaaf Groen Pop Up Center voor informatie en inspiratie over biologisch tuinieren, permacultuur, alternatieve energie, kleurrijke kleding, duurzame cadeautjes, recycling, groene
kunst, lokaal voedsel, (h)eerlijke proeverijen, geweldige kookdemonstraties, innovatief bouwen, zelfvoorzienend leven, spullen delen, creaties uit ‘afval’, oude ambachten & superleuke mensen.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11 – 17 uur. http://www.gaafgroen.nl/

IMG_3547

Streekproducten.

Rond en in de Egmonden zijn diverse streekproducten te krijgen,

het Gaaf Groen Pop Up Center (zie hier boven) heeft diverse biologische producten en streekprodukten. Ook interessant is www.biologischebraderie.nl.

De Klompenhoeve in Egmond aan de Hoef is een biologische Geitenboerderij www.klompenhoeve.nlHet assortiment bestaat uit ondermeer: Geitenkaas naturel en kruiden, Egmondse-bollen, kwark, yoghurt, crème fraîche, boter, melk, eieren, geraspte kaas, groenten, kruiden, bloemen, honing, zelf gemaakte jam, koekjes en andere baksels, vlees van hun eigen dieren (regelmatig aanbod van rund, kalf, varken, lam en geit) enz.
Naast hun eigen assortiment verkopen wij ook producten van andere biologische boeren uit de buurt, bijvoorbeeld kaas van koemelk.

Ook voor cadeauartikelen kunt u in deze winkel terecht, deze artikelen worden gemaakt door cliënten in de dagactiviteitencentra.
De boerderijwinkel wordt gerund door cliënten,vrijwilligers en begeleiders.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Kaasboerderij de Franschman  vindt u op de weg naar het Noord Hollandse Bergen, hier kunt u terecht voor echte Bergense boerenkaas, op de boerderij bereid volgens de traditionele manier. Kaas van jong tot belegen, ook in diverse smaken als komijn, bieslook, tuinkruiden of ui-knoflook. kaasboerderijdefranschman.nl/

Ook komt er Abdijbier uit onze buurt. Sancti Adalberti abdijbieren worden, in licentie met de abdij van Egmond, ambachtelijk gebrouwen met 100% biologische granen. De toegevoegde lindebloesem geeft een heerlijke geur en samen met het water uit de heilige bron van Adelbert maakt het van Sancti Adalberti een bijzonder bier, geworteld in het verleden van de abdij van Egmond.  Dit bier is te koop bij de Abdij van Egmond binnen en Albert Heijn in Egmond aan de Hoef. www.sanctiadalberti.nl

 

Braderien & rommelmarkten.

Egmond aan zee; De grote Zomer braderie van Egmond aan Zee start de eerste woensdag vanaf 17.00 tot 22.00 uur en begint in Juni en loopt t/m de laatste woensdag in Augustus.

Schoorl; In het centrum van Schoorl word gedurende juli en augustus een elke week op dinsdag een braderie gehouden.

Alkmaar;Terborchlaan 200, In het overdekte wielerstadion is maandelijkse op de laatste zondag een gigantische rommelmarkt met plm. 240 standhouders. Daarnaast is er nog een kleine buitenmarkt met plm. 30 standhouders. De entree bedraagt €.2,00 p.p. vanaf 13 jaar. Direct bij en naast de accommodatie kan gratis worden geparkeerd.